Špinatų sriuba

Perskaitytas kartų: 3512

Ingredientai

:

špinatai (200 g)

cukinijos (100 g)

žalieji žirneliai (100 g)

morkos (100 g)

maži svogūnai (1 vnt)

sviestas (1.5 šaukšto)

miltai (1 šaukštas)

daržovių sultinys arba vanduo (1 l )

grietinė (2 šaukštai)

petražolės ir čiobreliai (1 saujelė)

pipirai ir druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles susmulkinkite, morkas ir svogūną kubeliais pjaustyti. Žirnelius galima naudoti ir konservuotus. Puode išlydyti sviestą ir jame kepti svogūnus, kol jis taps skaidrus. Tada sudėti visas daržoves ir dalį prieskoninių žolelių ir ant silpnos ugnies troškinti apie 3 . Tuomet į puodą reikia suberti , maišant kepti. Supilti daržovių sultinį arba vandenį ir užvirinti. Užvirus vandeniui, puodą ant silpnos ugnies virinti dar 5 , kol žirneliai ir morkos suminkštės. Baigus virti sudėti grietinę, prieskonius. Prieš patiekiant į lėkštę įberti šiek tiek smulkintų petražolių ir . Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)