Špinatų sriuba

Perskaitytas kartų: 3368

Ingredientai

:

špinatai (200 g)

cukinijos (100 g)

žalieji žirneliai (100 g)

morkos (100 g)

maži svogūnai (1 vnt)

sviestas (1.5 šaukšto)

miltai (1 šaukštas)

daržovių sultinys arba vanduo (1 l )

grietinė (2 šaukštai)

petražolės ir čiobreliai (1 saujelė)

pipirai ir druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. žoleles susmulkinkite, morkas ir svogūną kubeliais pjaustyti. Žirnelius galima naudoti ir konservuotus. Puode išlydyti sviestą ir jame kepti svogūnus, kol jis taps skaidrus. Tada sudėti visas daržoves ir dalį prieskoninių žolelių ir ant silpnos ugnies troškinti apie 3 . Tuomet į reikia suberti miltus, maišant kepti. Supilti daržovių sultinį arba vandenį ir užvirinti. Užvirus vandeniui, ant silpnos ugnies virinti dar 5 , kol žirneliai ir morkos suminkštės. virti sudėti grietinę, prieskonius. Prieš patiekiant į lėkštę įberti šiek tiek smulkintų petražolių ir čiobrelių. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)