Pupelių sriuba

Perskaitytas kartų: 2784

Ingredientai

:

pupelės (100 g)

morkos (3 vnt.)

petražolės (sauja)

svogūnas (1 vnt.)

česnakas (1 skiltelė)

sviestas (50 g)

druska

pipirai

persiladas

vištienos kubelis (1 vnt.)

vanduo (1 l)

Gaminimas

:

Pupeles geriausia būtų užsimerkti iš vakaro, kad jos išbrinktų ir po to nebereikėtų ilgai virti arba užmerkti jas bent kelias valandas prieš sriubos gaminimą. Taigi, pirmiausia, puode ištirpiname sviestą ir ant jo pakepiname susmulkintą svogūną ir , po to beriame sutarkuotas morkas ir taip pat pakepiname apie 5 min. Kai daržovės šiek tiek pakepė pilama vandenį ir tada suberiame pupeles, virti ant silpnesnės ugnies. Suberiame pagal skonį, metame visštienos kubelį ir verdame, kol morkos ir pupelės bus minskštos. Sriubai baigiant virti sudedame patražoles ir dar kelias minutes paverdame. Jei verdant vandens smarkiai sumažėjo tai įpilkite dar ir vėl viską užvoronkite. Galite patiekti su . Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)