Prancūziška svogūnų sriuba

Perskaitytas kartų: 2848

Ingredientai

:

sultinys (2 l.)

svogūnai (5 vnt.)

sausas baltas vynas (100 ml.)

miltai (3 šaukštai)

cukrus (1/4 šaukšto)

druska

pipirai

sviestas ir aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Pirmiausia supjaustome svogūnus griežinėliais. Į keptuvę įdedame šiek tiek sviesto ir į aliejaus bei suberiame svogūnus. Keptuvę būtinai uždengiame dangčiu ir taip kepame 15 min vis pamaišydami. Vėliau įdedame 1 valg. šaukštą druskos bei truputėlį cukraus ir kepame 30-40 min nuėmę nuo keptuvės dangtį. Cukrus leis svogūnams karamelizuotis, jie gražiai paruduos. Baigiant kepti įdedame 3 valg. šaukštus miltų ir dar pakepame 3 min. Tada su svogūnus į puodą su užvirtu sultiniu, į vyno, įdedame druskos, pipirų pagal skonį ir verdame dar 30 min. Į lėkštę sriubos ir įdedame batono riekutę su sūriu ir pašauname į orkaitę, kol sūris išsilydys. O tada ragaujame... Gero apetito!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)