Pomidorų sriuba

Perskaitytas kartų: 3125

Pomidorų sriuba

Ingredientai

:

konservuoti pomidorai (2 dėžutės po 800 g)

maži svogūnai (1 vnt)

česnakai (1 skiltelė)

aliejus (2 šaukštai)

druska ir pipirai

cukrus

grietinė (150 g)

smulkiai pjaustyti žalumynai

svogūnų laiškai

skrebučiams:

bagetas (12 riekučių)

tarkuotas fermentinis sūris (200 g)

Gaminimas

:

Svogūną ir česnaką nulupus susmulkinti. Nuvarvinus pomidorus, išpjauti šeris. puode pakaitintame aliejuje patroškinti svogūną ir česnaką, tuomet sudėti pomidorus, supilti pomidorų skystį, pasūdyti, pabarstyti pipirais bei cukrum. Viską troškinti apie 10 min. ant silpnos ugnies.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Skardą išklojus pergamentu sudėti bageto riekutes, prieš tai jas pabarsčius sūriu. Skardą kišame į orkaitę ir kepame apie 5 min.
Pomidorus,svogūną ir česnaką pertinus per sietelį, suplakti plakikliu. Dalį grietinės sumaišyti su trupučiu sriubos ir supilti į visą sriubą. Patiekiant įdėti grietinę, pabarstyti žalumynais, papuošti laiškais. Prie sriubos tiekti pakepintus skrebučius.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)