Pomidorinė su mėsos kukuliais ir mažiems, ir dideliems

Perskaitytas kartų: 2397

Ingredientai

:

pomidorai (3 vnt.)

pomidorų sultys (0,5 l)

eko sultinys (1 kubelis)

česnakai granulėmis (1 šaukštas)

sviestas (1 šaukštas)

kalakutienos arba vištienos faršas (100 g)

džiūvėlėsiai (2 šaukštai)

manų kruopos (2 šaukštai)

druska ir pipirai mėsos kukuliams (pagal skonį)

kiaušinis (1 vnt.)

krakmolas (1 šaukštelis)

batono skrebučiai (keletas)

smulkiai tarkuotas sūris (1 šaukštas)

Gaminimas

:

Paruoškite kukulius. Į faršą įmuškite kiaušinį, dėkite džiūvėlėsius, manų , druską ir pipirus ir gerai išmaišykite. Puode ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą ir kelias sekundes pakepinkite česnaką. Užpilkite karštame vandenyje ištirpintu sultiniu (maždaug 0,5 l), su burokine tarka sutarkuokite pomidorus ir dėkite į sriubą kartu su kukuliais, pilkite pomidorų sultis ir virkite 20 min. Ištirpinkite krakmolą mažame kiekyje šalto vandens ir maišydami pilkite srovele į sriubą. Dar pavirkite kelias minutes. Patiekite su batono skrebučiais ir tarkuotu sūriu.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)