Pikantiška sūrio sriuba

Perskaitytas kartų: 2789

Pikantiška sūrio sriuba

Ingredientai

:

vištienos sultinys (400 ml)

svogūnai (1 vnt)

prinokusios kriaušės (1 vnt)

česnakai (2 skiltelės)

sausas baltas vynas (1/2 stiklinės)

pelėsinis sūris (150 g)

grietinėlė (150 ml)

druska (pagal skonį)

šviežiai malti pipirai

sviestas (1 šaukštas)

Gaminimas

:

Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite, patroškinkite gilioje keptuvėje svieste, kol pagels. Kriaušę nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į kepintus svogūnus ir kelias minutes patroškinkite. Svogūnų ir kriaušių masę suverskite į puodą, supilkite sultinį, kiek pakaitinkite. Supilkite vyną, uždenkite ir apie 20 min. kaitinkite ant silpnos ugnies.

Sūrį supjaustykite kubeliais, sumeskite į sriubą ir maišykite, kol išsilydys. Sriubą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite plaktos . Pusvalandžiui padėkite šaltai. Tiekite išpilsčiusi į sriubos dubenėlius. Puoškite plakta grietinėle.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)