Pievagrybių sriuba

Perskaitytas kartų: 2809

Pievagrybių sriuba

Ingredientai

:

pievagrybiai (500 g)

svogūnai (2 vnt)

sviestas (50 g)

česnakai (2 skiltelės)

miltai (1/4 stiklinės)

pienas (1/4 stiklinės)

jautienos sultinys (1/2 stiklinės)

petražolės

druska

pipirai

Gaminimas

:

Dideliame puode ištirpinti sviestą, sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir sutrintą česnaką. Ant vidutines ugnies apie 3min (kol svogūnas suminkštėja) Idėti supjaustytus , dar apie 5 min. Supilti miltus, dar minutę. Supilti pieną ir sultinį. Gerai išmaišyti. Užvirinti. Sriubai pradėjus virti sumažinti ugnį. Virti apie 15min. Nuolat maišyti. Sriuba išvirusi, kuomet sutirštėja, o grybai suminkštėja. Pabaigoje įmaišyti petražoles, o patiekiant įdėti grietinės.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)