Pertrinta bulvių sriuba

Perskaitytas kartų: 2549

Pertrinta bulvių sriuba

Ingredientai

:

mėsa su kaulais (600 g)

bulvės (12 vnt)

morkos (1 vnt)

petražolės (pagal skonį)

svogūnai (1 vnt)

salierai (0,5 vnt)

porai (1 vnt)

pipirai (10 vnt)

lauro lapai (1 vnt)

miltai (1 šaukštas)

sviestas (1 šaukštas)

grietinė (0,5 stiklinės)

kiaušinio tryniai (1 vnt)

pyrago džiuvėsėliai

vanduo (3,5 l)

Gaminimas

:

Į šaltą sudėti mėsą su . Kai sriuba pavirs 1 – 1.5 valandos, sudėti pjaustytas bulves, visas kitas daržoves bei prieskonius ir virti, kol mėsa suminkštės.

Tada mėsą išgriebti, sultinį perkošti, o daržoves ištrinti per sietelį ir sudėti atgal į sultinį. Miltus pakepinti svieste ir, , supilti į sriubą. Trynį išplakti, sumaišyti su grietine ir užbalinti iki 80 laipsnių ataušintą (kad trynys nesuvirtų) sriubą.

Pyrago džiūvesėlius patiekti atskirai, sudėjus į salotinę arba į paprastą lėkštę.

Pertrintą bulvių sriubą galima virti su mėsa arba be mėsos; ji gali būti nebalinta arba užbalinta rūgščia grietine.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)