Pertrinta bulvių sriuba

Perskaitytas kartų: 2649

Pertrinta bulvių sriuba

Ingredientai

:

mėsa su kaulais (600 g)

bulvės (12 vnt)

morkos (1 vnt)

petražolės (pagal skonį)

svogūnai (1 vnt)

salierai (0,5 vnt)

porai (1 vnt)

pipirai (10 vnt)

lauro lapai (1 vnt)

miltai (1 šaukštas)

sviestas (1 šaukštas)

grietinė (0,5 stiklinės)

kiaušinio tryniai (1 vnt)

pyrago džiuvėsėliai

vanduo (3,5 l)

Gaminimas

:

Į šaltą vandenį sudėti mėsą su kaulais. Kai sriuba pavirs 1 – 1.5 valandos, sudėti pjaustytas bulves, visas kitas daržoves bei prieskonius ir virti, kol mėsa .

Tada mėsą išgriebti, sultinį perkošti, o daržoves ištrinti per sietelį ir sudėti atgal į sultinį. Miltus pakepinti svieste ir, atskiedus sultiniu, supilti į sriubą. Trynį išplakti, sumaišyti su grietine ir užbalinti iki 80 laipsnių ataušintą (kad trynys nesuvirtų) sriubą.

Pyrago džiūvesėlius patiekti atskirai, į salotinę arba į paprastą lėkštę.

Pertrintą bulvių sriubą galima virti su mėsa arba be mėsos; ji gali būti nebalinta arba užbalinta rūgščia grietine.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)