Paelija

Perskaitytas kartų: 1740

Ingredientai

:

vištienos sultinys

ryžiai (200 g)

kepta vištiena (400 g)

pievagrybiai (200 g)

svogūnas (1 vnt.)

pomidorai (4 vnt.)

raudonoji paprika (1 vnt.)

aitriosios paprikos milteliai (pagal skonį)

česnakas (pora skiltelių)

aliejus kepimui

karis (1 šaukštelis)

druska ir pipirai (pagal skonį)

Gaminimas

:

Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, juostelėmis supjaustytą vištieną, ir viską troškinkite 10 min. Tada sudėkite juostelėmis supjaustytas paprikas ir troškinkite dar 5 min. Karščiui atspariame inde įkaitinkite likusį aliejų, suberkite nuplautus ryžius ir nuolat maišydami sudėkite su prieskoniais sutrintus česnakus, perpus perpjautus pievagrybius. Supilkite sultinį, sudėkite kitoje keptuvėje ištroškintus produktus, ir troškinkite 10 min. (jei skystis greitai išgaruoja, įpilkite verdančio vandens). Orkaitę įkaitinkite iki 180°C, indą su troškiniu, orkaitę išjunkite ir neatidarykite 10–15 min.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)