Miltynė

Perskaitytas kartų: 3081

Miltynė

Ingredientai

:

vanduo (0,5 l)

pienas (1 l)

kvietiniai miltai (3-4 šaukštai)

druska

Gaminimas

:

Vandenį ir pieną pilkite į puodą ir įbėrę žiupsnelį druskos užvirkite. maišydami mentele arba mediniu šaukštu po truputį berkite kvietinius miltus. Žiūrėkite, kad miltai nesušoktų į gumuliukus, kad miltynę būtų vientisa, kristų nuo šaukšto. Miltynė valgoma vakarienei. Prie jos tiekite svieste keptos duonos. Duoną pjaustykite riekėmis, dėkite į karštą sviestą ir kepkite iš pusių. Tiekdami barstykite kmynais, kai kur užberkite trintų mėtų.

šaltinis: žurnalas "Darbštuolė"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)