Meksikietiška maltos mėsos sriuba

Perskaitytas kartų: 5206

Meksikietiška maltos mėsos sriuba

Ingredientai

:

svogūnai (1 vnt)

didelė raudona paprika (1 vnt)

aliejus (2 šaukštai)

malta jautiena (250 g)

šviežūs arba konservuoti pomidorai be odos (425 g)

virtos pupelės (1 stiklinė)

druska

šviežiai malti pipirai

čili arba kiti aštrūs prieskoniai (pagal skonį)

mėsos arba paukštienos sultinys (1/2 l)

Gaminimas

:

Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir vaiskotį, ankštį supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite supjaustytą svogūną ir papriką. Į keptuvę su daržovėmis dėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol mėsa apskrus. Pomidorus nuvarvinkite , išpjaukite priekočius, susmulkinkite ir taip paruoštus dėkite į apkepintą mėsą. Į mėsą pupeles, masę paskaninkite druska, raudonaisiais ir juodaisiais pipirais, čili milteliais (arba prieskonių mišiniu). Užpilkite sultiniu ir apie 30 min. virkite, uždengę dangčiu. Sriubą kartas nuo karto pamaišykite. Patiekite su baltos duonos skrebučiais, jei norite meksikietiškai - su kukurūzų paplotėliais.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 1)