Dilgėlių sriuba

Perskaitytas kartų: 2773

Dilgėlių sriuba

Ingredientai

:

jautiens su kaulais (600 g.)

dilgėlių lapai (150 g.)

morkos (1 vnt.)

svogūnas (1 vnt.)

saliero (1/2 vnt.)

poras (1 vnt.)

miltai (1 šaukštas)

sviesto (250 g.)

grietinės (3 šaukštai)

druska (pagal skonį)

petražolės

Gaminimas

:

Iš mėsos ir prieskoninių (morkos svogūno, saliero) išverdamas sultinys. Jaunų dilgėlių lapai nuplaunami, sudedami į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirinami 2 min. paskui jie nuvarvinami, perpilami šaltu vandeniu ir sukapojami. Puodelyje įkaitinamas sviestas, įdedama smulkiai supjaustyto svogūno, suberiami miltai, pakepinama, sudedamos smulkintos dilgėlės ir patroškinama užpilant sultinio. Prieš valgant troškintos dilgėlės supilamos į perkoštą sultinį, paverdama 5 min., užbalinama grietine ir petražolėmis. Į sriubą dedama kubeliais supjaustytos virtos mėsos.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)