Daržovių troškinys su paukštiena

Perskaitytas kartų: 2988

Ingredientai

:

vištiena (500 g.)

bulvės (0,5 kg.)

morkos (0,5 kg.)

poras (1 vnt.)

cukinija (200 gr.)

antaninis obuolys (1 vnt.)

majonezas (2-3 šaukštai)

aliejus (50 g.)

vištienos prieskoniai (2 šaukštai)

kmynai (šaukštelis)

česnakas (2 skiltelės)

vištienos sultinys (2 kubelai)

druska (2 šaukštelai)

Gaminimas

:

Šiam troškiniui tiks turima paukštiena: vištiena, kalakutiena, žąsiena, antiena. Būtų geriausia - be kaulo. Bet dabar sunkmetis, tad ir aš naudojau vištelę su kauliukais Susmulkintą ištrinti vištienos prieskoniais ir palikti kad "susigyventų". Bulves ir morkas nulupti, susmulkinti kubeliais. Ant jų užpilti 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, smulkintą porą, trupučiuką druskos. Išmaišyti ir supilt į aliejumi išteptą troškinimui skirtą indą. Tuomet ant masės viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus. Nulupti ir griežinėliais susmulkinti ir cukiniją. Į orkaitę pašauti indą su troškiniu, o cukinijos ir obuolio gabaliukus išdėlioti ant grotelių ir kepti virš troškinio apie 15 min. Po to keptą ir cukiniją sutrinti su 2-3 šaukštais majonezo. Gautą masę gerai išmaišyti su vištienos sultiniu, kuris ištirpintas 200 g vandens. Padažą supilti ant troškinio ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. Jei gabaliukai skrunda, pašlakstyti paties troškinio padažu.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)