Burokėlių sriuba - troškinys

Perskaitytas kartų: 3341

Burokėlių sriuba - troškinys

Ingredientai

:

aliejus (75 ml)

svogūnai (2 vnt)

didelis burokėlis (1 vnt)

morkos (2 vnt)

šviežūs kopūstai (pagal skonį)

pomidorai (3 vnt) arba pomidorų padažas (2 šaukštai)

grietinė (3 šaukštai)

česnakai (2 skiltelės)

krapai (ryšulėlis)

kalendros

druska

pipirai

Gaminimas

:

Į puodą įpilamas aliejus, supjaustyti svogūnai, morkos, burokėlis, kopūstai ir paliekama ant silpnos ugnies troškintis. Kai daržovės išsitroškina, supjaustomi ir suberiami žalumynai, įdedama grietinės. Jeigu nebuvo dėti pomidorai, tai pomidorų padažas sumaišomas su grietine. Vandens nereikia - daržovės išskirs pakankamai sulčių ir gausis tiršta, labai skani sriuba, tačiau gaminama ji tiktai puode, nes kituose daržovės neišsitroškins taip, kaip reikia, arba prisvils.

šaltinis: žurnalas "Gardu"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)