Burokėlių sriuba su kukulaičiais

Perskaitytas kartų: 5302

Ingredientai

:

morkos (2 vnt.)

bulvės (2 vnt.)

virti nedideli burokėliai (3 vnt.)

malta kiauliena (200 g)

sultinys arba vanduo (2 l)

lauro lapas (1 vnt.)

sviestas (1 - 2 v. š.)

actas (1 v. š.)

cukrus (1 v. š.)

prieskoniai

druska

juodieji pipirai

Gaminimas

:

Morkas ir , apkepti su trupučiu sviesto, kol morkos suminkštės. Bulves ir . Nuluptus burokėlius ar lazdelėmis. Maltą kiaulieną paskaninti druska ir mėgiamais bei formuoti kukulaičius arba tiesiog kabinti su šaukšteliu ir įleisti į verdantį sultinį. Į verdantį sultinį dėti mėsos kukuliukus, keptuvės turinį su morkomis, burokėlius ir bulves. Įdėti lauro lapą, įberti kalendrų ir palikti virti, kol bulvės ir burokėliai suminkštės. Pabaigoje pilti acto, cukrų, berti druskos (jei dar trūksta) ir pipirų. Tiekti su šaukšteliu grietinės. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)