Burokėlių sriuba su kukulaičiais

Perskaitytas kartų: 5177

Ingredientai

:

morkos (2 vnt.)

bulvės (2 vnt.)

virti nedideli burokėliai (3 vnt.)

malta kiauliena (200 g)

sultinys arba vanduo (2 l)

lauro lapas (1 vnt.)

sviestas (1 - 2 v. š.)

actas (1 v. š.)

cukrus (1 v. š.)

prieskoniai

druska

juodieji pipirai

Gaminimas

:

Morkas nuskusti ir supjaustyti kubeliais, apkepti su trupučiu sviesto, kol morkos suminkštės. Bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais. Nuluptus supjaustyti kubeliais ar lazdelėmis. Maltą kiaulieną paskaninti ir mėgiamais prieskoniais bei formuoti kukulaičius arba tiesiog kabinti su ir įleisti į verdantį sultinį. Į verdantį sultinį dėti mėsos kukuliukus, keptuvės turinį su morkomis, ir bulves. Įdėti lauro lapą, kalendrų ir palikti virti, kol bulvės ir burokėliai suminkštės. Pabaigoje pilti acto, cukrų, berti druskos (jei dar trūksta) ir pipirų. Tiekti su grietinės. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)