Baravykų sriuba su grietinėle

Perskaitytas kartų: 5392

Baravykų sriuba su grietinėle

Ingredientai

:

švieži baravykai (1 saujelė)

natūralus daržovių sultinys (1 stiklinė)

svogūnas (1 vnt)

salierai (1/2 vnt)

morkos (1 vnt)

sviestas (100 g)

miltai (2 šaukštai)

pienas (2 stiklinės)

neriebi grietinėlė (200 ml)

itališka balta duona (4 riekelės)

bri sūris (4 riekelės)

poras (1/2 vnt)

Gaminimas

:

Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite gilioje keptuvėje svieste, kol dailiai pagels. Tada sudėkite tarkuotą morką, salierus ir porus. Kai daržovės sumikštės, miltusir nuolat maišydama kaitinkite, kol miltai sugers visą skystį, bet neparusuos. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, daržovių mišinį į plakimo indą, tada sultinį ir plakite šluotele, kol neligs miltų gumuliukų. Supilkite pašildintą pieną, viską gerai išmaišykite, sriubą į puodelą, pasūdykite, smulkintus baravykus ir virkite apie 10min. Baigdami įmaišykite grietunėlę. Tiekite su baltos duonos skrebučiu ir bri sūrio gabalėliu.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)