Avižų kisielius

Perskaitytas kartų: 4053

Avižų kisielius

Ingredientai

:

stambiai malti avižiniai miltai arba avižiniai dribsniai (400 g)

vanduo (1,5 l)

druska

juodos duonos plutelė

Gaminimas

:

Miltai arba dribsniai užpilami drungnu vandeniu, gerai išmaišomi. Įdedama juodos duonos plutelė (dėl skonio ir rūgštumui pagerinti) ir kelios medžio anglys (kartumui nuimti). Apie parą laikoma kambario temperatūroje. Po to masė perkošiama, miltai (dribsniai) perplaunami vandeniu, kad gautųsi 1 skysčio. Skystis supilamas į puodą, pasūdomas ir maišant virinamas 2-3 min., kol masė sutirštėja. Išviręs kisielius sukrečiamas į . Valgomas šaltas su aguonų pienu, medumi arba karštas - su aliejuje svogūnų padažu.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)

Komentarai:
(2)


aura: Valgis is vaikystes prisiminimu savotiskai skanu, rugstelna ir pasirodo sveikas organizmui naudingas maistas
2013-12-21 21:26

Olga: Liko nuo vaikystės šis receptas, gamino močiutė, man labai skanu ypač su medumi,nors ne visi gali tai valgyti, šis patiekalas savotiško skonio ir kvapo
2012-10-08 15:17

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas