Arbūzų sriuba su kukuliukais

Perskaitytas kartų: 2992

Arbūzų sriuba su kukuliukais

Ingredientai

:

kubeliais supjaustytas arbūzas (3 stiklinės)

pienas (1,5 l)

sviestas (1 šaukštas)

miltai (1,5 stiklinės)

kiaušiniai (1 vnt)

druska ir cukrus (pagal skonį)

vanduo (0,5 l)

Gaminimas

:

Arbūzą nulupti, išimti sėklas, supjaustyti, sudėti į indą, užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir virti kol suminkštės. Išvirus pertrinti per sietelį, supilti pieną, druskos, cukraus, sviesto ir pakaitinti.

Iš miltų, kiaušinio ir vandens tešlą, padaryti smulkius kukulius arba tešlą stambiai sutarkuoti. Kukulius išvirti pasūdytame vandenyje ir sudėti į sriubą (galima ir su vandeniu).

Į arbūzų sriubą vietoj kukuliukų galima dėti skrylius arba bulves. Kukulius galima virti toje pačioje neužbalintoje sriuboje.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)