Angliška svogūnų sriuba

Perskaitytas kartų: 3174

Ingredientai

:

sultinys (1l)

dideli svogūnai (3 vnt.)

druska

nedidelis poras

česnako skiltelė

sviestas (1 v. š.)

aliejus kepimui

duona (pvz. ciabatta)

sūris

pipirai

provanso žoolelės

Gaminimas

:

Sultinį galite naudoti kokį , galima net su sultinio kubeliu, mano manymu, skaniausia sriuba būna tada, kai ją gaminame savarankiškai. Aš dažniausiai darau taip: paukštieną, mėsą iškepu su mėgiamais prieskoniais (4 blauzdelės, 6 , krutinėlė arba 300gr mėsos / 2litrai vandens). Į puodą sudedu 1 nuluptą svogūną arba 1/4 poro, 2-3 skilteles česnako, 4-5 lauro lapai, porą pipirų žirnelių, mėsą, užpilu vandeniu ir verdu ant nedidelės ugnies 30min, jeigu suverda, įpilu dar šiek tiek vandens, vėl užverdu, įberiu druskos ir sultinys gatavas ;). Na, o dabar svogūnai. Juos supjaustome pusžiedžiais, česnaką - plonais griežinėliais. Į gilią keptuvę pilame aliejų, sviestą. Kai sviestas ištirpsta, dedame česnaką ir po kelių sekundžių sudedam svogūną. Įberiame druskos, pipirų, šiek tiek vandens, uždengiame keptuvę dangčiu, sumažiname ugnį ir troškinam 20-25 min. Poto įberiame žoleles, supilame sultinį ir paverdame dar 10 min. Kol sriuba verda, supjaustome duoną griežinėliais, pabarstome tarkuotu sūriu ir dedame į orkaitę, kad išsilydytų. Į lėkštę pilame sriubos ir ant viršaus dedame duoną. Ant viršaus galima dar užberti sūrio. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)