"Vyrų" salotos

Perskaitytas kartų: 4158

Ingredientai

:

kepenėlės (300 g)

rauginti agurkai (1 vnt)

kiaušiniai (4 vnt)

svogūnai (1 vnt)

bulvės (2 vnt)

majonezas (pagal skonį)

druska

Gaminimas

:

Kepenis iškepkite, susmulkinkite. Išvirkite kiaušinius ir bulves bei atvėsinę supjaustykite šiaudeliais. Agurką ir svogūną susmulkinkite. Viską sumaišykite, gardinkite druska ir majonezu. Jei mėgstate galite pabarstyti ir kariu. atsiminti, kad kepenų negalima ilgai keptis: kuo ilgiau kepsite ar virsite, tuo jos bus kietesnės – proporcingai laikui. Joms užtenka paprastai ne daugiau kaip 3-4 minučių. Į gerai įkaitintą keptuvę su sviestu ar taukais dėkite kepenų gabalėlius ir laukite, kol iš jų pradės sunktis skystis. Tuoj pat apverskite ir vėl palaukite, kol pradės sunktis skystis. Viskas, kepenys iškepusios. Kepenis kepkite tik ant silpnos ar vidutinės ugnies, stipri ugnis sugadins jų skonį. Sūdyti ir gardinti pipirais reikia jau iškeptas kepenis, nes nuo druskos jos taip pat kietėja. Jei norite švelnesnio skonio patiekalo, galite kepenis kepti 1-2 minutes, užpilti grietine ar baltu padažu ir patroškinti.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 1)