"Vyrų" salotos

Perskaitytas kartų: 4055

Ingredientai

:

kepenėlės (300 g)

rauginti agurkai (1 vnt)

kiaušiniai (4 vnt)

svogūnai (1 vnt)

bulvės (2 vnt)

majonezas (pagal skonį)

druska

Gaminimas

:

Kepenis iškepkite, susmulkinkite. Išvirkite kiaušinius ir bulves bei atvėsinę supjaustykite šiaudeliais. Agurką ir svogūną susmulkinkite. Viską sumaišykite, gardinkite druska ir majonezu. Jei mėgstate galite pabarstyti ir kariu. Svarbiausia atsiminti, kad kepenų negalima ilgai keptis: kuo ilgiau kepsite ar virsite, tuo jos bus kietesnės – proporcingai kepimo laikui. Joms užtenka paprastai ne daugiau kaip 3-4 minučių. Į gerai įkaitintą keptuvę su sviestu ar taukais dėkite kepenų gabalėlius ir laukite, kol iš jų pradės sunktis . Tuoj pat apverskite ir vėl palaukite, kol pradės sunktis . Viskas, kepenys iškepusios. Kepenis kepkite tik ant silpnos ar ugnies, stipri ugnis sugadins jų . Sūdyti ir gardinti pipirais reikia jau iškeptas kepenis, nes nuo druskos jos taip pat kietėja. Jei norite švelnesnio skonio patiekalo, galite kepenis kepti 1-2 minutes, paskui užpilti grietine ar baltu padažu ir patroškinti.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 1)