Korėjietiškos morkos

Perskaitytas kartų: 2955

Korėjietiškos morkos

Ingredientai

:

morkos (1 kg)

druska (1 šaukštelis)

juodieji pipirai (0,5 šaukštelio)

aitriosios paprikos (žiupsnelis)

actas (30 ml)

malta kalendra (1 - 2 šaukšteliai)

aliejus (100 ml)

svogūnai (1 vnt.)

česnakas (3 - 6 skiltelės)

Gaminimas

:

Morkas nuplauti, nuskusti ir sutarkuoti ilgais plonais šiaudeliais. Juos pabarstyti druska, kad išskirtų sultis, o po 20 minučių nuspauskite. Keptuvėje įkaitinti ir suberti smulkintą svogūną. Kepti, kol gabalėliai taps beveik skaidrūs. Tada svogūnus išgriebti ir išmesti.Į berti aitriąją papriką ir maltą kalendrą. Nenukaisdami viską išmaišyti ir pilti ant morkų. Sumaišykite jas ir palikite pastovėti, kol atauš. Tuomet paragauti, jei reikia, dar pagardinti aitriąja paprika ir kalendra. Salotos turi būti tikrai aštrios. Supilti actą, dėti , pipirus ir sumaišyti. Mišrainę palikti pastovėti nuo kelių iki 12 valandų.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)