Kitokia burokėlių mišrainė

Perskaitytas kartų: 3734

Ingredientai

:

virti burokai (2 vnt)

putpelių kiaušiniai (8 vnt)

džiovintos slyvos (100 g.)

džiovintos spanguolės (50 g.)

graikiniai riešutai (50 g.)

aliejus (2 šaukštai)

citrinos sultys (2 šaukštai)

garstyčios (1 šaukštas)

juodieji pipirai (žiupsnelis)

gvazdikėliai (žiupsnelis)

druska (pusė šaukštelio)

raudonas svogūnas (1 vnt)

Gaminimas

:

Virtą buroką apipjauti aplinkui ir ta juosta apjuosti tą vietą kur bus mišrainė. Kitus burokus sutarkuoti ar smulkiai supjaustyti. Į burokus spanguoles, įpjaustyti svogūną, gvazdikėlius, pipirus, druską, užlieti užpilu, pagamintu iš aliejaus, citrinos sulčių ir garstyčių, bei sumaišyti. Pusę slyvų susmulkinti ir ant lėkštės vidurio pasklaidant. Tarp jų sudėlioti perpjautus keturis virtus putpėlių kiaušinius ir užpilti burokine mase. apiberti graikiškais riešutais, aplinkui apdėlioti slyvomis ir .

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)