Kitokia burokėlių mišrainė

Perskaitytas kartų: 3837

Ingredientai

:

virti burokai (2 vnt)

putpelių kiaušiniai (8 vnt)

džiovintos slyvos (100 g.)

džiovintos spanguolės (50 g.)

graikiniai riešutai (50 g.)

aliejus (2 šaukštai)

citrinos sultys (2 šaukštai)

garstyčios (1 šaukštas)

juodieji pipirai (žiupsnelis)

gvazdikėliai (žiupsnelis)

druska (pusė šaukštelio)

raudonas svogūnas (1 vnt)

Gaminimas

:

Virtą buroką apipjauti aplinkui ir ta juosta apjuosti tą vietą kur bus mišrainė. Kitus burokus ar smulkiai supjaustyti. Į smulkintus burokus suberti spanguoles, įpjaustyti svogūną, suberti gvazdikėlius, pipirus, druską, užlieti užpilu, pagamintu iš , citrinos sulčių ir garstyčių, bei sumaišyti. Pusę slyvų susmulkinti ir suberti ant lėkštės vidurio pasklaidant. Tarp jų sudėlioti perpjautus keturis virtus putpėlių kiaušinius ir užpilti burokine mase. Viršų apiberti graikiškais riešutais, aplinkui apdėlioti slyvomis ir kiaušinukais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)