Itališkos duonos ir pomidorų salotos

Perskaitytas kartų: 2649

Itališkos duonos ir pomidorų salotos

Ingredientai

:

itališka kelių dienų senumo duona (250 g)

raudonasis svogūnas (1 vnt.)

raudonasis vyno actas (50 ml)

česnakas (1 nedidelė skiltelė)

pomidorai (500 g)

alyvuogių aliejus (125 ml)

druska

bazilikų lapeliai (didelė sauja)

cukrus

Gaminimas

:

Itališką duoną sugnaibyti kąsnio dydžio gabalėliais ir paskrudinti juos orkaitėje. Pusžiedžiais supjaustytą raudonąjį svogūną apšlakstyti vyno actu, išspausti ant jų vieną nedidelę skiltelę česnako. Pomidorus nuplikyti, nulupti ir smulkiai sukapoti. Berti juos ant svogūnų, pagardinti ir cukrumi, užpilti alyvuogių aliejaus. Išmaišyti, suberti duoną ir baziliko lapelių. Išmaišę palikti kelias minutes pastovėti ir tik tada galite valgyti.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)