Aštunkojo salotos su šparaginėmis pupelėmis

Perskaitytas kartų: 5594

Ingredientai

:

konservuotas aštuonkojis (1 ind.)

šparaginės pupelės (150 g)

česnakas (2 skilt.)

paprika arba pomidoras

poras (100 g)

druska

alyvuogių aliejus

aštrus padažas Ajvar (2 arbat. šaukšteliai)

malti juodieji pipirai

Gaminimas

:

Aštuonkojo konservų gabaliukus nuvalyti ir labai nesusmulkinti. skilteles susmulkinti. Porą - smulkinti pusžiedžiais ar smulkiau. Šparagines pupeles (naudoju apvirtas, šaldytas, paruoštas iš rudens) , perplauti vandeniu, nuvarvinti. Papriką smulkinti gabaliukais ar juostelėmis, galima vietoje paprikos dėti pomidoriukus vyšninius ar kitus. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti , berti pupeles, porą, viską pakepti. Pabaigoje sudėti smulkintą aštunkojį, barstyti pipirais, druska. Gardinti padažu, skanaus!!!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)