Aštunkojo salotos su šparaginėmis pupelėmis

Perskaitytas kartų: 5466

Ingredientai

:

konservuotas aštuonkojis (1 ind.)

šparaginės pupelės (150 g)

česnakas (2 skilt.)

paprika arba pomidoras

poras (100 g)

druska

alyvuogių aliejus

aštrus padažas Ajvar (2 arbat. šaukšteliai)

malti juodieji pipirai

Gaminimas

:

Aštuonkojo konservų gabaliukus nuvalyti ir labai ne. Česnako skilteles . Porą - smulkinti pusžiedžiais ar smulkiau. Šparagines pupeles (naudoju apvirtas, šaldytas, iš rudens) atšildyti, perplauti vandeniu, nuvarvinti. Papriką smulkinti gabaliukais ar juostelėmis, galima vietoje paprikos dėti pomidoriukus vyšninius ar kitus. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti česnaką, berti šparagines pupeles, porą, viską pakepti. Pabaigoje smulkintą aštunkojį, barstyti pipirais, druska. Gardinti padažu, skanaus!!!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)