Aštunkojo salotos su šparaginėmis pupelėmis

Perskaitytas kartų: 5677

Ingredientai

:

konservuotas aštuonkojis (1 ind.)

šparaginės pupelės (150 g)

česnakas (2 skilt.)

paprika arba pomidoras

poras (100 g)

druska

alyvuogių aliejus

aštrus padažas Ajvar (2 arbat. šaukšteliai)

malti juodieji pipirai

Gaminimas

:

Aštuonkojo konservų gabaliukus nuvalyti ir labai nesusmulkinti. Česnako skilteles susmulkinti. Porą - smulkinti pusžiedžiais ar smulkiau. Šparagines pupeles (naudoju apvirtas, šaldytas, paruoštas rudens) atšildyti, perplauti vandeniu, nuvarvinti. smulkinti gabaliukais ar juostelėmis, vietoje paprikos dėti pomidoriukus vyšninius ar kitus. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti , berti šparagines pupeles, porą, viską pakepti. Pabaigoje sudėti smulkintą aštunkojį, barstyti pipirais, druska. Gardinti padažu, skanaus!!!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)