Traškūs marinuoti kopūstai

Perskaitytas kartų: 16348

Ingredientai

:

kopūstai (1 kg)

didelės morkos (3 vnt.)

česnakai (5 - 6 skiltelės)

lauro lapai (4 vnt.)

marinatui:

cukrus (0,5 stiklinės)

vanduo (0,5 stiklinės)

rupi druska (1,25 v. š.)

juodi pipirų grūdeliai (10 vnt.)

actas (10 v. š.)

augalinis aliejus (0,5 stiklinės)

Gaminimas

:

Kopūstus supjaustyti šiaudeliais. Morkas nuskusti, nuplauti, sutarkuoti trintuve. Česnakus nulupti ir susmulkinti. Visas daržoves sumaišyti, pridėti lauro lapų. marinatą: suberti į vandenį cukrų, druską ir prieskonius. Virti, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet supilti actą. Užpilti marinatu kopūstus ir 2 val. Palaikyti paslėgtus. Tuomet sudėti į stiklainius. Laikyti .

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)