Slyvienė su šokoladu ir cinamonu

Perskaitytas kartų: 3597

Ingredientai

:

iškaulintos slyvos (4 kg)

cukrus (2 kg)

cinamonas (2 a. š.)

šokoladas (100 g)

Gaminimas

:

Jei norite, kad uogienėje būtų daugiau neišsileidusių slyvų, tai siūlau jas iš vakaro užberti cukrumi ir palikti per naktį, taip jos susicukruoja ir ne taip išsileidžia verdant, o jei norite skystesnės, tai kaičiate iš karto, cukrumi. Aš norėjau viduriuko, tad iškaulinus užbėriau cukrumi ir palaikiau apie 4 val., tuomet kaičiau. Tad užverdame ir karts nuo karto pamaišome, jei smarkiai putoja, sumažinkite ugnį. Viriau apie 2 val., į virimo pabaigą subėriau cinamoną ir juodojo šokolado gabaliukus. Vėliau nuėmus nuo ugnies, pilame trečdalį į švarius stiklainius (perplautus su soda arba iškaitintus), tada užpildome visą stiklainį ir padedame, kad šiek tiek pravėstų, kol nebegaruoja, nes garai susidarę padidina pelijimo tikimybę, virsta vandeniu, varva nuo dangtelio arba nuo krepšiuko ant uogienės, tad geriau palaukti, kol . Dedame krepšelį (arba ne), užsukam ir viskas – paruošta. Man iš minėto kiekio išėjo 8l uogienės. Skanaus !

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)

Komentarai:
(1)


alvidas: "Vėliau nuėmus nuo ugnies, pilame trečdalį į stiklainius (perplautus su soda arba iškaitintus), tada užpildome visą stiklainį ir padedame, kad šiek tiek pravėstų." nesupratau, tai kai pildysi, tai iskato pildai pilnus stiklainius... gal cia koks navarotas kurio nesupratau?
2013-07-29 08:24

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas