Rauginti kopūstai

Perskaitytas kartų: 3702

Ingredientai

:

kopūstai (5 kg)

druska (100 g)

morkos (500 g)

obuoliai

spanguolės

kmynai

Gaminimas

:

Rauginimui geriausiai tinka vėlyvieji kopūstai ir rauginti emaliuotame inde. Viršutinius lapus nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopūstus. Sutarkuoti (burokine tarka) arba supjaustyti morkas. Supjaustytus kopūstus dėti į indą. Kopūstus su medine piestele sutrombuoti. Dar dėti paskaninimui obuolių, spanguolių, kmynų. Kopūstai turi būti apsemti savo sultimis. Kopūstai rūgsta kambario temperatūroje (18 - 22 laipsniai). Kai pradeda rūgti porą kartų per dieną pagaliuku inde kopūstus subadyti (besti pagalį iki dugno), kad galėtų išeiti oras, jei renkasi pūtos - jas nugriebti. Kai kopūstai jau gerai įrūgsta tuomet išnešami į vėsią patalpą ir laikomi šaltai.

Įvertink:
4/5 (balsavo: 1)