Pomidorų mišrainė su svogūnais

Perskaitytas kartų: 18048

Pomidorų mišrainė su svogūnais

Ingredientai

:

gerai prinokę pomidorai (2 kg)

svogūnai (1 kg)

druska

citrinos rūgštis (pagal skonį)

aliejus (0,5 l)

Gaminimas

:

Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuimti odelę. Supjaustyti. Pjaustant išimti kotelio vietą. Svogūnus pjaustyti pusžiedžiais ar dar smulkiau, nes taip skaniau. Į puodą supilti aliejų ir kai užkais, svogūnus. , kol pasidarys skaidrūs. Sudėti paruoštus pomidorus ir dar šutinti apie pusvalandį. Suberti druską ir citrinos rūgštį. Mišrainę supilti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Tokia mišrainė labai puikiai tinka prie žuvies, mėsos patiekalų. Arba tiesiog galima valgyti vieną. Iš tokios mišrainės galima virti pomidorinę ryžių sriubą ir gaminti padažą balandėliams.

šaltinis: žurnalas "Paragaukite"

Įvertink:
4.5/5 (balsavo: 2)