Pomidorai drebučiuose

Perskaitytas kartų: 13609

Ingredientai

:

pomidorai (2 kg)

želatina (3 valg. šaukštai

marinatui:

druska (4 arbat. šaukštelai

pipirai (5 - 6 vnt.)

lauro lapai (3 vnt.)

actas (9 %) (1 valg. šaukštas

supjaustyti svogūnai

petražolės (4 šak.)

krapai (4 šak.)

cukrus (2 arbat. šaukšteliai)

Gaminimas

:

Išvirti marinatą iš 1 litro vandens, cukraus, druskos, pipirų, lauro lapų ir acto. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu vandens, išbrinkinti, pašildyti, kol ištirps ir supilti į marinatą. Pomidorus (jei nedideli, dėti sveikus, jei didesni - pusiau) nuplauti, nusausinti, dėti į paruoštus stiklainius. Įdėti po šakelę krapo, petražolės. Galima įdėti smulkiai pjaustyto svogūno (kas mėgsta). Stiklainius dengti dangteliais, statyti į puodą su vandeniu ir kaitinti, kol temperatūra stiklainio viduje pasiekia 80 (iki). Ataušinti, po to dėti į šaldytuvą. Kai , dar keletą dienų laikyti šaltai. Paskui išnešti į sandėliavimo vietą.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)