Obuolių drebučiai (marmeladas)

Perskaitytas kartų: 7337

Ingredientai

:

obuoliai

cukrus

Gaminimas

:

1 variantas - iš obuolių: Tinka maži, rūgštūs, nelabai prinokę obuoliai. Obuolius perpjauti į 2-4 dalis, iki pusės įpilti vandens ir kaitinti apie 30 min. Tada obuolius supilti į kiaurasamtį ir palikti nuvarvėti 1-2 val. Gautą skystį supilti į puodą, įberti cukraus (3 l sulčių - 2 kg cukraus) ir kaitinti, kol skystis taps rausvos spalvos ir nuo šaukšto kris stambiais lašais. Išvirusius drebučius supilti į mažus stiklainius ir . Drebučiai sukietėja, kai visai atvėsta. 2 variantas - iš obuolių atliekų. Galima panaudoti gražias obuolių odeles ir sėklalizdžius, atlikusius, pvz., nuo obuolienės virimo. Obuolių atliekas sudėti į puodą, iki pusės užpilti vandeniu ir kaitinti apie 2 val. Supilti į kiaurasamtį ir palikti nuvarvėti per naktį. Kitą dieną skystį (be nuosėdų) nupilti į puodą, įberti cukraus (1,5 l sulčių - 1 kg cukraus) ir kaitinti, kol skystis taps rausvos spalvos ir nuo šaukšto kris stambiais lašais. Išvirusius drebučius supilti į mažus stiklainius ir . Iš antro varianto drebučiai gaunasi lengviau, greičiau suverda. turėti kantrybės ir nepatingėti ilgai virti, kitaip gali nesustingti. Bet tada gaunasi sirupas, kurį galima naudoti gėrimams gaminti.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)