Naminis pomodorų padažas

Perskaitytas kartų: 3953

Ingredientai

:

prinokę pomidorai (2 kg)

raudonos paprikos (0,5 kg)

slyvos (1 kg)

obuoliai (0,5 kg)

druska (2 šaukštai)

cukrus (4 - 7 šaukštai)

česnakai (2 galvutės)

šviežūs čili pipirai (2 vnt.)

Gaminimas

:

Pomidorus stambiai supjaustome, paprikas išvalome ir taip pat susmulkiname. Obuolius nulupame, išsėkliname ir supjaustome kiltelėmis. Slyvas perpjauname pusiau ar ketvirčiais (kauliukus pašaliname).Viską sudedame į puodą ir maišant katiname iki užvirimo (saugome, kad neprisviltų!). Sumažiname kaitrą ir nuolat maišydami troškiname ant nedidelės kaitros apie valandą, kol daržovės ir vaisiai sukris ir virs tiršta mase.Sutriname elektriniu smulkintuvu ir pertriname per sietą, kad neliktų odelių ir sėklelių. Gautą tyrę vėl supilame į puodą ir dar šiek tiek paviriname. Pagardiname ir cukrumi. Baigiant virti, įspaudžiame česnaką ir sudedame smulkiai kapotus pipirus. Paragaujame (druskos, cukraus ir aštrumo kiekį reguliuojame pagal savo skonį). Karštą tyrę supilame į sterilius stiklainius ir užsukame dangteliais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)