Marinuoti svogūnai

Perskaitytas kartų: 11223

Marinuoti svogūnai

Ingredientai

:

0,5 l talpos stiklainiai (10 vnt)

svogūnai (4,4 kg)

cukrus (180 g)

druska (105 g)

actas (520 ml)

cinamonas (1,5 g)

gvazdikėliai (10 vnt)

kartieji pipirai (10 vnt)

lauro lapai (10 vnt)

vanduo (1,5 l)

Gaminimas

:

Marinavimui tinka 2-3 cm skersmens svogūnėliai. Galima marinuoti didesnius pjaustytus svogūnus. Svogūnus galima nulupti, 2-3 min. blanširuoti verdančiame vandenyje ir po vandens srove. Marinatui 15 min. su cukrumi ir druska virusį perkošti, vėl užvirinti ir supilti actą. Ant stiklainio dugno dėti prieskonius, glaudžiai pridėti , užpilti apie 80 laipsnių temperatūros , pridengti dangteliais ir sterilizuoti 100 laipsnių temperatūroje 0,5 l stiklainius - 5, 1 l - 8 min. Sandariai uždarytus stiklainius apversti ir laikyti, kol atvės.

šaltinis: žurnalas "Paragaukite"

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)