Marinuoti obuoliai

Perskaitytas kartų: 7592

Ingredientai

:

obuoliai (5 - 6 vnt.)

obuolių nuoviras (1,5 stikl.)

obuolių actas (0,5 stikl.)

druska (1 a. š.)

cukrus (1 v. š.)

kvapieji pipirai (3 vnt.)

gvazdikėliai (2 vnt.)

Gaminimas

:

Kiekiai nurodyti 1 l . Obuolius supjaustyti į 2-4 dalis, išimti sėklalizdžius. Į puodą įpilti vandens, užvirinti ir sudėti obuolius. Palaikyti uždengtame puode 5-7 min., turi būti apsemti. Obuolius išimti, atvėsinti ir sudėti į iškaitintus stiklainius. Iš dalies nuoviro, druskos, cukraus, prieskonių, acto išvirti marinatą, užpilti obuolius ir uždaryti stiklainius. Tinka prie paukštienos, patiekalams puošti ir pan.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 1)