Marinuoti kopūstai su morkomis ir obuoliais

Perskaitytas kartų: 4973

Marinuoti kopūstai su morkomis ir obuoliais

Ingredientai

:

kopūstai (1 kg)

morkos (60 g)

obuoliai (30 g)

kmynai arba krapai (5 g)

cukrus (50-100 g)

druska (25 g)

marinatui:

actas 9 (0,3-0,4 l - 1 l vandens)

karčiųjų ir kvapniųjų pipirų grūdeliai (5-8 vnt - 1 l vandens)

Gaminimas

:

Kopūstus supjaustyti, obuolius nulupti ir supjaustyti , morkas - sutarkuoti. Kopūstus sumaišyti su ir morkomis, suberti druską, cukrų ir palikti 2-3 valandoms. Paruošti marinatą ir išpilstyti į stiklainius po 1/4 jų tūrio. Sudėti kopūstus paspaudžiant. Pasterizuoti 90 laipsnių temperatūroje 0,5 l stiklainius 20 min., litrinius - 25 min.

šaltinis: žurnalas "Paragaukite"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)