Marinuoti grybai su krapais

Perskaitytas kartų: 4376

Ingredientai

:

grybai (10 kg.)

druska (300 g.)

juodieji pipirai (10 vnt.)

lauro lapeliai (6 vnt.)

cukrus (3 šauštai)

krapai (sauja)

actas (400 g.)

Gaminimas

:

Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį). Grybus nuvalome, supjaustome. Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda grimzti į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu marinatu ir uždaromi dangteliais. Norint apsaugoti grybus grybus nuo pelėjimo ir , jų paviršius užpilamas aliejumi.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)