Kvapi agrastų uogienė

Perskaitytas kartų: 6358

Kvapi agrastų uogienė

Ingredientai

:

agrastai (2 kg)

vyšnių lapai (100 g)

vanduo (3 stiklinės)

cukrus (2,5 kg)

Gaminimas

:

Agrastus parinkti stambesnius, pašalinti kotelius ir žiedsosčius, įpjauti ir išimti sėklas. vyšnių lapus gerai nuplauti, sudėti į verdantį vandenį ir virti 2-3 min., po to nukošti ir užpilti ant paruoštų agrastų. 12 val. šaltoje vietoje. Sultis , dalimis berti cukrų ir kaitinant ištirpinti. Karštą sirupą užpilti ant uogų ir virti 15-20 min. Baigiant virti įmesti 10-15 šviežių vyšnių lapų ir dar virti 2-3 min. Karštą uogienę supilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
ši uogienė būna malonaus kvapo, gražios spalvos, tinka konditerijos gaminiams puošti. Jei ji bus laikoma vėsioje vietoje, stiklainius galima uždengti ir plastmasiniais dangteliais.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)