Kriaušių kompotas
Ingredientai
:
kriaušės (7 kg)
vanduo (5 l)
citrinos rūgštis (2 šaukšteliai)
cukrus (1,5 kg)
Gaminimas
:Kriaušės turėtų būti kietos ir nesužalotos. Kriaušes nuplauname, išpjauname , jei norite ir kotelius (žinoma, jeigu turitę sėklų išėmėją, tuomet galite juo pasinaudoti). Išverdame sirupą, kuriame apverdame kriaušes. Dar karštas sudedame į gerai išplautus, iškaitintus stiklainius. Užpilame verdančiu
, pridengiame dangteliais ir paliekame 15 -20 minučių. Sirupą nupilame, dar
užverdame, supilame citrinų rūgštį ir išpilstę užsukame švariais dezinfekuotais dangteliais.
|
Receptą atsiuntė:
Nuotraukas atsiuntė:
|
Recepto kategorijos:
Konservuoti patiekalai
- Vaisiai, uogos
|
Vaisiai, uogos
- Kriaušės
|
Kiti ingredientai
- Cukrus
|
Virimas
|
Konservavimas
|
|

Komentarai:
Komentarų dar nėra.