Kriaušių kompotas

Perskaitytas kartų: 4617

Ingredientai

:

kriaušės (7 kg)

vanduo (5 l)

citrinos rūgštis (2 šaukšteliai)

cukrus (1,5 kg)

Gaminimas

:

Kriaušės turėtų būti kietos ir nesužalotos. Kriaušes nuplauname, išpjauname viduriuką, jei norite ir (žinoma, jeigu turitę sėklų išėmėją, tuomet galite juo pasinaudoti). Išverdame sirupą, kuriame apverdame kriaušes. Dar karštas į gerai išplautus, iškaitintus stiklainius. Užpilame verdančiu sirupu, pridengiame dangteliais ir paliekame 15 -20 minučių. Sirupą nupilame, dar kartelį užverdame, supilame citrinų rūgštį ir išpilstę užsukame švariais dezinfekuotais dangteliais.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)