Konservuoti baklažanai su citrina

Perskaitytas kartų: 2791

Ingredientai

:

baklažanai (1 kg.)

citrina (1 vnt.)

petražolių lapeliai (saujelė)

aliejus (100 ml.)

druska

pipirai

Gaminimas

:

Baklažanus nuplauti, supjaustyti riekelėmis ir į gerokai pasūdytą vandenį 5 minutėms. Paskui išgriebti, gerai nuspausti, kad bei išbėgtų kartumas ir kepti įkaitintame aliejuje. Iškepusius apibarstyti druska ir pipirais.Petažolės susmulkinti. Citrina supjaustyti plonais pusžiedžiais. Į iškaitintus stiklainius sluoksniuoti keptus baklažanus, petražolės ir citrina. Užpilti likusiu aliejumi. Stiklainius pridengi dangteliais ir pasterizuoti puode su verdančiu vandeniu (1 l stiklainius – 40 min, 0,75 l – 30 min, 0,5 l – 20 min.). Paskui užsukti stiklainius, apversti žemyn dangteliais.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)