Itališka obuolienė

Perskaitytas kartų: 5056

Ingredientai

:

obuoliai (2 kg)

cukrus (1 kg)

citrinos (2 vnt.)

imbiero šaknis (1 vnt.)

maltas muskatas

kardamonas

cinamonas

Gaminimas

:

Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais. Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės. Citrinas kruopščiai , perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę. Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite. Obuolių žievelių ir nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps. Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo. Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)