Itališka obuolienė

Perskaitytas kartų: 5195

Ingredientai

:

obuoliai (2 kg)

cukrus (1 kg)

citrinos (2 vnt.)

imbiero šaknis (1 vnt.)

maltas muskatas

kardamonas

cinamonas

Gaminimas

:

Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais. Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės. Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite vandeniu ir nutarkuokite žievelę. Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite. Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps. Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo. Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę į švarius vandeniu stiklainius ir sandariai užsukite.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)