Geltonųjų slyvukų saldžiarūgštis padažas žiemai

Perskaitytas kartų: 5179

Ingredientai

:

geltonieji maži slyvukai (3 kg)

cukrus (3 stiklinės)

druska (3 šaukštai)

vandenduo (200 ml)

petražolės (2 pundeliai)

česnakas (3 skiltelės)

Gaminimas

:

šis saldžiarūgštis padažas yra tinkamas valgyti prie įvairios mėsytės arba mėsai marinuoti. Taigi slyvukus nuplauname ir pa su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada reikia slyvukus perkošti taip, kad kauliukus atskirtumėte. Aš dariau paprasčiau - tam pačiam puode verdant su mediniu samčiu slyvas tryniau ir išgraibiau kauliukus. Tada į tą tyrelę dedame cukrų, druską ir smulkintas petražoles ir apie 20-25 minutes. Dažnai maišome. Susmulkintus česnakus dedame į tą patį puodą ir dar apie 7 minutes ir tuomet pilstome į stiklainius. Iš šio kiekio man gavosi 3 litrai saldžiarūgščio padažiuko.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)