Geltonųjų slyvukų saldžiarūgštis padažas žiemai

Perskaitytas kartų: 5394

Ingredientai

:

geltonieji maži slyvukai (3 kg)

cukrus (3 stiklinės)

druska (3 šaukštai)

vandenduo (200 ml)

petražolės (2 pundeliai)

česnakas (3 skiltelės)

Gaminimas

:

šis saldžiarūgštis yra tinkamas valgyti prie įvairios mėsytės arba mėsai marinuoti. Taigi slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 , kol suminkštėja. Tada reikia slyvukus perkošti taip, kad kauliukus atskirtumėte. Aš dariau paprasčiau - tam pačiam puode verdant su mediniu samčiu slyvas maišant tryniau ir išgraibiau kauliukus. Tada į tą tyrelę dedame cukrų, druską ir smulkintas petražoles ir verdame apie 20-25 . Dažnai maišome. Susmulkintus dedame į tą patį puodą ir dar verdame apie 7 ir tuomet pilstome į stiklainius. Iš šio kiekio man gavosi 3 litrai saldžiarūgščio padažiuko.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)