Bruknių uogienė su kriaušių gabalėliais

Perskaitytas kartų: 10604

Ingredientai

:

bruknės (5 kg.)

kriaušės (5 kg.)

cukrus (2,5 kg.)

cinamonas (3 šaukštai)

gvazdikėliai (6 vnt.)

Gaminimas

:

Bruknes nuplauname, nusausiname ir perrenkame. Nuplautas kriaušes nulupame pašaliname sėklalizdžius su sėklomis ir supjaustome nedideliais . Perrinktas bruknes suberiame į puodą, užpilame cukrumi ir 10 min. verdame. Tuomet nukošiame uogas, o į sunką suberiame kriaušių gabalėlius ir verdame, kol jie tampa minkšti. Suberiame cinamoną, gvazdikėlius, bruknes, užverdame ir karštą uogienę sukrečiame į iškaitintus stiklainius. Uždarome dezinfekuotais .

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)