Braškių želė

Perskaitytas kartų: 3282

Braškių želė

Ingredientai

:

braškės (1 kg)

cukrus (700 g)

želatina (10 g)

citrinos rūgštis (2 g)

Gaminimas

:

Nepernokusias uogas perrinkti, į kiaurasamtį, 3 kartus panardinti į dubenį ir švariu vandeniu, nuvarvinti ir nuskabyti vaiskočius. Braškes suberti į puodą, supilti 2 stiklines vandens ir virti 10 min. (kad vanduo vos vos virtų). Sultis perkošti, o tirščius gerai išspausti. sultis virti, kol tūris sumažės pusiau, nuolat graibštu nuimant putas. Į šias sultis dalis pilti cukrų, pakaitinti, kol užvirs, tada iįbrinkytą želatiną ir citrinos rūgštį, vėl užvirinti. Jei įpilta į lėkštutę želė greitai tirštėja - ji gatava, jei ne - įdėti dar šiek tiek želatinos ir citrinos arba dar virti, kol bus tinkamo tirštumo. Karštą žele supilti į sausus iškaitintus stiklainius, uždaryti dangteliais, į 70 laipsnių temperatūros vandenį puode ir 0,5 l stiklainius pasterizuoti 90 laipsnių temperatūroje 10 min. Uždarytus stiklainius atvėsinti neapverčiant.

šaltinis: "Paragaukite"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)