Braškių uogienė
Ingredientai
:
braškės (3 kg.)
cukrus (2 kg.)
degtinė (100 ml.)
citrinų rūgštis
Gaminimas
:Braškes nuplauti, pašalinti vaiskočius. Uogienę virti dideliame puode. Dėti sluoksnį braškių, apšlakstyti jį degtine (dar geriau kiekvieną braškę pamirkyti degtinėje), pabarstyti cukrumi. Taip sudėti visus produktus, paskutinis sluoksnis turėtų būti degtinės ir cukraus. Palikti pastovėti per naktį, kad išsiskirtų sultys. Ryte uogas užvirti, suberti citrinų rūgštį ir . Taip virti 5
,
ne mažesnes kaip 3 valandų pertraukas. Galiausiai užvirti 6 kartą, leisti uogienei 10-15 minučių pavirti.
Paprastai toks uogienės virimas užtrunka dvi dienas, tačiau, patikėkite, - rezultatas to vertas. Skanaus!
|
Receptą atsiuntė:
Nuotraukas atsiuntė:
|
Recepto kategorijos:
Konservuoti patiekalai
- Vaisiai, uogos
|
Konservavimas
|
Sezoniški patiekalai
|
Vaisiai, uogos
- Braškės, žemuogės
|
|

Komentarai:
Komentarų dar nėra.