Apelsinų ir morkų uogienė

Perskaitytas kartų: 3317

Ingredientai

:

apelsinai (1 kg.)

citrina (1 vnt.)

morkos (3 vnt.)

vanduo (500 ml.)

citrinos rūgštis (1 šaukštelis)

cukrus (1 kg.)

Gaminimas

:

Citrusinius vaisius gerai nušveisti šepetėliu po karštu tekančiu vandeniu. Nusausinti ir supjaustyti ketvirčiais, o tada įstrižai plonais griežinėliais. Po to išimti sėklytes. Morkas sutarkuoti smulkia tarka. Vaisius ir morkas sudeti į puodą ir įpilti vandens. Puodą pastayti ant ir nuolat maišant supilti cukrų. Ant silpnos pavirti 40 minučių. Tada nukelti, įberti rūgšties ir gerai išmaišyti. į paruoštus stiklainius ir užsukti.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)