Agurkinė

Perskaitytas kartų: 4294

Ingredientai

:

agurkai (2 kg)

morkos (1 kg)

svogūnai (1 kg)

perlinės kruopos (1 kg)

Marinatui:

cukrus (300 g)

druska (3 v. š.)

actas (200 ml)

aliejus (0,5 l)

pomidorų padažas (0,5 l)

Gaminimas

:

Pirmiausia nuplauname perlines kruopas ir užkaičiame, kad jos išvirtu. Tuo tarpu smulkiai griežinėliais supjaustome svogūnus, sutarkuojame nuskustas morkas, bei supjaustome agurkus (agurką daliname į 4 dalis ir pjaustome kubeliais). Kai daržovės paruostos, jas į puodą kartu su perlinėmis kruopomis, pilame pusę litro aliejaus bei pomidorų padažo, pilame actą, suberiame cukrų bei druską ir viską išmaišome. Troškiname apie 40 min., kol visos daržovės suminkštėja ir gaunasi gražus vientisas mišinys. Kai išsitroškina, agurkinę į gerai išplautus stiklainius ir užsukame, paliekame, kad atvėstų, o tada į spinteles ar rūsį :). Iš šios agurkinės galima išsivirti sriubą arba tiesiog galima kaip košę, ją pašildant.. :) Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)