Agurkinė

Perskaitytas kartų: 4449

Ingredientai

:

agurkai (2 kg)

morkos (1 kg)

svogūnai (1 kg)

perlinės kruopos (1 kg)

Marinatui:

cukrus (300 g)

druska (3 v. š.)

actas (200 ml)

aliejus (0,5 l)

pomidorų padažas (0,5 l)

Gaminimas

:

Pirmiausia nuplauname perlines kruopas ir užkaičiame, kad jos išvirtu. Tuo tarpu smulkiai griežinėliais supjaustome svogūnus, sutarkuojame nuskustas morkas, bei supjaustome agurkus (agurką daliname į 4 dalis ir pjaustome kubeliais). Kai daržovės paruostos, dedame jas į puodą kartu su perlinėmis kruopomis, pusę litro aliejaus bei pomidorų padažo, actą, suberiame cukrų bei druską ir viską . Troškiname apie 40 min., kol visos daržovės ir gaunasi gražus vientisas mišinys. Kai viskas išsitroškina, agurkinę dedame į gerai išplautus stiklainius ir užsukame, paliekame, kad viskas atvėstų, o tada dedame į spinteles ar rūsį :). šios agurkinės galima išsivirti sriubą arba tiesiog galima valgyti kaip košę, ją pašildant.. :) Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)