Agurkai rauginimui užpilti šaltu vandeniu

Perskaitytas kartų: 11775

Ingredientai

:

agurkai (2 kg)

česnakai (2 vnt.)

krapai (4 pund.)

druska (1 l vandens - 60 g)

Gaminimas

:

Agurkus parinkti maždaug vienodo dydžio, nuplauti gerai vandeniu ir talpinti į stiklainius. Į tarpus dėti smulkintų krapų ir česnako (nepagailėti). Galima įdėti kelis grūdelius pipirų kvapiųjų ir lauro lapelį. Druską tirpinti , apipilti agurkus stiklainiuose. Dangtelius plastikinius (apsiurbiamus) pakaitinti truputį ir dėti ant stiklainio, gerai prispausti, išleisti orą, kad įdubtų. Talpinti į vėsesnę patalpą. Parūgus, vanduo truputį nubėga, skonis geras laikosi iki pat kito rudens. Svarbu agurkus nuskynus nelaikyti, užraugti kuo . Vanduo turi būti iš šulinio, bet ne iš vandentiekio. Stiklainius plaunu su soda, apvertus džiovinu.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)