Agrastų drebučiai su medumi

Perskaitytas kartų: 2414

Ingredientai

:

agrastai (2 kg)

vanduo (1,5 l)

mėtos šakelės (3 - 4 vnt.)

medus (500 g kiekvienam 500 ml agrastų sulčių)

Gaminimas

:

Perrinktus, nuplautus, nuvalytus agrastus užpilti vandeniu taip, kad tik apsemtų, ir nustačius mažą kaitrą virti, kol suminkštės. Uogas sutrinti, visą masę supilti į tankų drobinį maišelį. maišelį puodo, kad nutekėtų sultys. Palikti per naktį. Pamatuoti sulčių kiekį. Sumaišyti su medumi, mėtomis ir virti ant mažos kaitros, kol lašelis džemo, užlašintas ant šaltos lėkštės, nebesubliūkšta. Karštą masę supilti į paruoštus stiklainius ir užsukti dangteliais. Stiklainius apversti, uždengti šiltu audeklu ir palikti, kol visiškai atauš. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)