Agrastų drebučiai su medumi

Perskaitytas kartų: 2376

Ingredientai

:

agrastai (2 kg)

vanduo (1,5 l)

mėtos šakelės (3 - 4 vnt.)

medus (500 g kiekvienam 500 ml agrastų sulčių)

Gaminimas

:

Perrinktus, nuplautus, nuvalytus agrastus užpilti vandeniu taip, kad tik apsemtų, ir nustačius mažą kaitrą virti, kol suminkštės. Uogas sutrinti, visą masę supilti į tankų drobinį maišelį. Pakabinti maišelį virš puodo, kad nutekėtų sultys. Palikti per naktį. Pamatuoti sulčių kiekį. Sumaišyti su , mėtomis ir virti ant mažos kaitros, kol lašelis džemo, užlašintas ant šaltos , nebesubliūkšta. Karštą masę supilti į stiklainius ir užsukti dangteliais. Stiklainius apversti, uždengti šiltu audeklu ir palikti, kol visiškai atauš. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)