Abrikosų puselės su melisomis

Perskaitytas kartų: 1717

Abrikosų puselės su melisomis

Ingredientai

:

Abrikosai (2 kg)

cukrus (1,5 kg)

citrinos sultys (1 vnt.)

melisų šakelės (7-8 vnt.)

brendis (150 ml)

Gaminimas

:

Abrikosus perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Abrikosų puseles sudedame į puodą, ant kiekvieno sluoksnio beriame cukraus. Vaisius paliekame per naktį. Kitą dieną supilame brendį ir citrinų sultis, užviriname, sumažiname kaitrą ir verdame 40min.,nugraibydami susidariusias putas. Melisas nuplauname ir nusausiname, nuskabome lapelius. Juos smulkiai supjaustome ir sudedame į verdančią uogienę. Verdame dar 5min. uogienę supilame į paruoštus ir užsukame dangtelius. Stiklainius apverčiame, uždengiame šiltu audeklu ir paliekame, kol visiškai atauš.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)