Žagarėliai “Gėlytės”

Perskaitytas kartų: 3073

Ingredientai

:

miltai (400 g)

sviestas (60 g)

sausas baltas vynas (150 g)

grietinė (150 g)

cukrus (150 g)

smulki druska (žiupsnelis)

smulki druska (žiupsnelis)

kiaušinių tryniai (3 vnt.)

aliejus virti (1 l)

miltelinis cukrus (pabarstyti)

Gaminimas

:

Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir . Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame , kol gražiai paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)