Žagarėliai “Gėlytės”

Perskaitytas kartų: 2110

Ingredientai

:

miltai (400 g)

sviestas (60 g)

sausas baltas vynas (150 g)

grietinė (150 g)

cukrus (150 g)

smulki druska (žiupsnelis)

smulki druska (žiupsnelis)

kiaušinių tryniai (3 vnt.)

aliejus virti (1 l)

miltelinis cukrus (pabarstyti)

Gaminimas

:

Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti . Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tada kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)