Žagarėliai “Gėlytės”

Perskaitytas kartų: 2672

Ingredientai

:

miltai (400 g)

sviestas (60 g)

sausas baltas vynas (150 g)

grietinė (150 g)

cukrus (150 g)

smulki druska (žiupsnelis)

smulki druska (žiupsnelis)

kiaušinių tryniai (3 vnt.)

aliejus virti (1 l)

miltelinis cukrus (pabarstyti)

Gaminimas

:

Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, grietinę, trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)