Žagarėliai “Gėlytės”

Perskaitytas kartų: 2797

Ingredientai

:

miltai (400 g)

sviestas (60 g)

sausas baltas vynas (150 g)

grietinė (150 g)

cukrus (150 g)

smulki druska (žiupsnelis)

smulki druska (žiupsnelis)

kiaušinių tryniai (3 vnt.)

aliejus virti (1 l)

miltelinis cukrus (pabarstyti)

Gaminimas

:

Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą , sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti . Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad . Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)