Ypatingasis varškės pyragas

Perskaitytas kartų: 3268

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (8 šaukštai)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

kiaušiniai (5 vnt)

džemas (100 g.)

sviestas (1 šaukštas)

džiūvėsėliai (1 šaukštas)

cukrus (100 g.)

varškės masėi:

riebi varškė (500 g.)

kiaušiniai (5 vnt.)

cukrus (150 g.)

krakmolas (4 šaukštai )

razinos (50 g.)

vanilinis cukrus (10 g.)

sviestas (50 g.)

Gaminimas

:

Trynius atskirkite nuo baltymų ir ištrinkite su cukrumi. Supilkite miltus, cukrų ir viską iš,aišykite. Į tešlą sudėkite atskirai iki standumo išplaktus baltymus, atsargiai išmaišykite ir į sviestu išteptą ir pabarstytą džiuvėsėliais formą. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškepusį pagrindą aptepkite marmeladu.
Gaminkite sluoksnį: varškę ištrinkite su cukrumi, po truputį dėkite sviestą, atskirtus kiaušinių trynius, krakmolą, cukrų. Galiausei suberkite razinas ir sudėkite iki standumo išplaktus baltymus. Atsargiai viską išmaišykite ir ant iškepusio pagrindo. Pašaukite į orkaitę ir kepkite tokioje pačioje temperatūroje, dar apie 30 min.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)