Ypatingasis varškės pyragas

Perskaitytas kartų: 3004

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (8 šaukštai)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

kiaušiniai (5 vnt)

džemas (100 g.)

sviestas (1 šaukštas)

džiūvėsėliai (1 šaukštas)

cukrus (100 g.)

varškės masėi:

riebi varškė (500 g.)

kiaušiniai (5 vnt.)

cukrus (150 g.)

krakmolas (4 šaukštai )

razinos (50 g.)

vanilinis cukrus (10 g.)

sviestas (50 g.)

Gaminimas

:

Trynius atskirkite nuo baltymų ir ištrinkite su cukrumi. Supilkite miltus, cukrų ir viską iš,aišykite. Į tešlą sudėkite atskirai iki standumo išplaktus baltymus, išmaišykite ir supilkite į sviestu išteptą ir pabarstytą džiuvėsėliais formą. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškepusį pagrindą aptepkite marmeladu.
viršutinį sluoksnį: varškę ištrinkite su cukrumi, po truputį dėkite sviestą, atskirtus kiaušinių trynius, krakmolą, cukrų. Galiausei suberkite nuplautas razinas ir sudėkite iki standumo išplaktus baltymus. Atsargiai viską išmaišykite ir supilkite ant iškepusio pagrindo. į orkaitę ir kepkite tokioje pačioje temperatūroje, dar apie 30 min.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)