Ypatingasis varškės pyragas

Perskaitytas kartų: 2845

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (8 šaukštai)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

kiaušiniai (5 vnt)

džemas (100 g.)

sviestas (1 šaukštas)

džiūvėsėliai (1 šaukštas)

cukrus (100 g.)

varškės masėi:

riebi varškė (500 g.)

kiaušiniai (5 vnt.)

cukrus (150 g.)

krakmolas (4 šaukštai )

razinos (50 g.)

vanilinis cukrus (10 g.)

sviestas (50 g.)

Gaminimas

:

Trynius atskirkite nuo baltymų ir ištrinkite su cukrumi. Supilkite miltus, vanilinį cukrų ir viską iš,aišykite. Į tešlą su atskirai iki standumo išplaktus baltymus, atsargiai išmaišykite ir supilkite į sviestu išteptą ir pabarstytą džiuvėsėliais formą. Kepkite 180 karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškepusį pagrindą aptepkite marmeladu.
Gaminkite viršutinį sluoksnį: varškę ištrinkite su cukrumi, po truputį sviestą, atskirtus kiaušinių trynius, krakmolą, vanilinį cukrų. Galiausei suberkite nuplautas ir su iki standumo išplaktus baltymus. Atsargiai viską išmaišykite ir supilkite ant iškepusio pagrindo. Pašaukite į orkaitę ir kepkite tokioje pačioje temperatūroje, dar apie 30 min.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)